Tips voor het kopen van tulpen

tulpen kopen

Tips voor het kopen van tulpen

De beste tijd om tulpen te kopen is wanneer het warm en zonnig weer is. Ze hebben in de zomer wat droogtijd nodig en moeten minstens wekelijks worden bewaterd. Een paar uur zon per dag is de perfecte hoeveelheid water voor deze bollen. U moet de bol ook controleren op tekenen van ziekte, aangezien sommige kunnen worden geïnfecteerd en zich naar andere bollen kunnen verspreiden. Om dit te voorkomen, kun je ze het beste alleen water geven als het warm weer is.

Een gezonde tulpenplant zal vele jaren bloeien, zowel in theorie als in de praktijk tulpen kopen lisse. Als ze in november in de volle zon worden geplant, komen ze het volgende jaar terug. In de volle zon hebben ze een matig leemachtige en vochtige grond nodig. Ze kunnen wel tegen wat zand, maar staan het beste in de volle zon. Als ze eenmaal in bloei staan, bloeien ze maar één seizoen. Daarna hebben ze in de zomer een droge plek nodig om te verblijven.

Om je tulpen te helpen groeien, kun je proberen ze binnen te kweken. De beste tijd om ze te planten is tijdens de koele middag. Ze geven de voorkeur aan licht zure grond, maar niet constant nat. Je moet ze in groepen planten, ongeveer 15 tot 20 centimeter uit elkaar. Om de bollen te planten, plaatst u ze met de punt naar boven in de grond en bedekt u ze met aarde. Als je niet zeker bent van het weer, kun je de bollen altijd in een bak planten en daarna naar buiten verplaatsen.

Meer weten? Klik dan hier: https://pluukz.nl/